2022. május 30., hétfő

Térnyitás / a Lakó – Környezet – Kísérlet új kurzuson

Az Ördögkatlan híres igényes zenei, színházi és közösségi programjairól. A nyári fesztivál helyszínek vizuális megjelenítésére, a "külcsín"-re sokszor nem jut kellő figyelem. A Lakó Tanszék emiatt 2020 óta dolgozik együtt az Ördögkatlannal, melynek során a hallgatók és az oktatók a helyszínek arculatával, az ideiglenes építészeti és design elemek kialakításával foglalkoztak. A tervek egy része a nyári építőtáborban megvalósult. Az együttműködés folytatódik.

A festői környezetű, dél-baranyai Katlan három helyszínével Nagyharsánnyal, Villánykövesddel és Beremenddel foglalkozunk. A használhatóságon kívül érdekes struktúrákat, ikonikus elemeket és hangulati installációkat várnak tőlünk a fesztiválszervezők. Bármilyen ötletre nyitottak, amely a tájhoz, a helyhez és a fesztivál szellemiségéhez illeszkedik. Olyan pavilonok, installációk koncepciójára várnak javaslatokat, amelyek biztosítják a megérkezés, a találkozások, a rendezvények és a pihenés közösségi és egyéni tereit. Ízelítő az őszi, választható témák közül: "busz-autóstop-váró", "hűsölő", találkahely, vándorszínpad, "olvasó fészek" vagy közösségi - piknikasztal. Célunk az ötlettől a megvalósulásig végigvinni a folyamatot, hogy az őszi sikeres pályázat, a tavaszi továbbtervezés és a megvalósítás, nyári építőtábor által minél többet tanuljanak, hasznos gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a hallgatók.

Ha érdekel, hogy miként lehet az épített környezetünket jobbá, használhatóbbá tenni, kisléptékű, de nagy szabadságot jelentő építészeti feladatokon keresztül, akkor a kurzuson a helyed!  Ha szeretnél részt venni innovatív, megvalósítható, pavilon vagy installáció tervezésében, csapatmunkában, akkor szeretettel várunk. Gyertek velünk fesztiválozni! 

# pop-up építészet # kulturális fesztivál


NEPTUN-KÓD: BMEEPLAQ702 

LAKÓ – KÖRNYEZET – KÍSÉRLET /kötvál, 3 kredit/

OKTATÓK: Dankó Zsófia DLA (tantárgyfelelős), Dr. habil. Sugár Péter DLA, Péteri Zsolt 

TEAMS-KÓD: y752ifu

TÁJÉKOZTATÓ BESZÉLGETÉS: 2022. 06. 09. csütörtök 14:00-kor, a Lakón, a Nappaliban (K 274)


kép:  @KépKocka, Ördögkatlan Fesztivál, Villánykövesd – Csikófuttató (2021.08.)




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése