2018. június 28., csütörtök

Szociális lakókörnyezet / új impulzusok




























A 2018-as őszi félévben megújul a „Lakókörnyezet, építészet” tantárgy, változik a téma és a helyszín.  A tantárgy az idén a BME LAKÓ / MOME együttműködésében meghirdetett „Szociális lakás” közös  kurzustémához fog kapcsolódni.
A tantárgy célja a lakókörnyezet és az épület kapcsolatának vizsgálata, a hallgatók tájépítészeti ismeretszerzése és más környezet-művészeti ágak tanulmányozása. A félév a kortárs szabadtér-építészet és a hétköznapi élet viszonyával foglalkozik. A konkrét téma és a helyszín kapcsán, annak átértelmezésével, az emberi léptékű lakókörnyezet, a köztér művészet időszerű problémáját elemezzük. Az interdiszciplináris szemlélet, a különböző alkotói terület összekapcsolása jegyében folyó kurzusnál a cél az együttgondolkodás, a környezettudatos szemlélet, az újszerű kísérletezés és a határterületek feszegetése.
A közös műhelymunkát, az együttgondolkodást a táj-építészettel és határterületeivel foglalkozó meghívott stúdiók, művészek munkásságát bemutató előadások fogják kísérni. 
A tantárgyat a neptunban BMEEPLA0882 kód alatt tudjátok felvenni.
A kurzus időpontja: hétfőnként 10.15-től a Lakó Tanszéken.
Előadók:  GEUM, Poós Tamara+ Máté Tamás, STUDIO NOMAD, URBAN CONCEPT

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 
Dankó Zsófia DLA tantárgyfelelős

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése